chakras

Informatie Portaal Vijfde Dimensie - chakra's


Chakra's: De chakra’s zijn trillende energie centra in het fijnstoffelijke lichaam, de aura. Het woord chakra komt uit het Sanskriet en het betekent letterlijk wiel of rad. Vandaar dat de chakra’s ook wel worden aangeduid als energiewielen. Ieder chakra vertegenwoordigt een bepaalde energie en bewustzijnsniveau in ons. Zij voeden daarbij de vitale organen van je lichaam.


Zeven Hoofdchakra’s
Het 1e chakra, het wortelchakra, bevindt zich aan de onderkant van de ruggengraat, bij het stuitje. De kleur van dit chakra is rood en het staat voor eigen wil, veiligheid en machtshonger.


Het 2e chakra, het sacraal chakra, bevindt zich in het bekken, vlakbij het heiligbeen, onder je navel. De kleur van dit chakra is oranje en het staat voor zuivere levenskracht, sexuele energie en ons vitale welzijn.


Het 3e chakra, de zonnevlecht of de Plexus Solaris, bevindt zich in de maagstreek, boven je navel. De kleur van dit chakra is geel en het staat voor eigenwaarde, vertrouwen, vrede, controle en innerlijke harmonie.


Het 4e chakra, het hartchakra, bevindt zich in het midden van je borstkas. De kleur van dit chakra is groen en het staat voor liefdevolle gevoelens, onbaatzuchtigheid, open staan in begrip en medeleven.


Het 5e chakra, het keelchakra, bevindt zich bij je keel. De kleur van dit chakra is blauw en het staat voor communicatie, openheid en eerlijkheid.


Het 6e chakra, het voorhoofdchakra of derde oog, bevindt zich tussen en net boven je werkbrauwen. De kleur van dit chakra is violet of indigoblauw en het staat voor geestelijke inzichten, intuïtie en concentratie.


Het 7e chakra, het kruinchakra, bevindt zich boven op je hoofd, bij je kruin. De kleur van dit chakra is paars of wit en het staat voor onze hoogste spirituele inzichten, gelukzaligheid en dankbaarheid.


Overige Bronnen
Zen Meditatie
Meer over Chakra's

 
© 2006 - 2009 Joomla! template by: Zietuwel.nl algemene voorwaarden
Informatie Portaal Vijfde Dimensie.nl is een initiatief van Meditatie Connie en Trainingsbureau Levenskracht.
?>?>